Uw ideale karper

visvakantie

HET MEER

Het water zelf is al enkele decennia oud en werd oorspronkelijk gegraven voor de grindwinning. Hierdoor kent het water maar weinig slibvorming en lopen de dieptes op tot zo’n 3,30m bij stek 3. Het diepteverloop is zeer interessant, waarbij het zeker loont om gebruik te maken van een voerboot met dieptemeter, of peilhengel (evt. in combinatie met de Deeper). Kleine diepteverschillen kunnen hier echt het verschil maken tussen vangen of blanken.  Het water is relatief obstakelvrij, maar ter plaatse is voor nood evt. een roeiboot aanwezig die gebruikt mag worden wanneer een vis zich onverhoopt toch vast mocht zwemmen. 

Voldoende visruimte

We staan op 3 hectare water slechts 4 vissers toe, waardoor iedere visser gegarandeerd is van  privacy. Alle stekken zijn bovendien per auto bereikbaar, dus geen gesleep.

impressie van het visbestand
op old pollard lake

Er zwemmen 3 bekende 20kg+ karpers (2 schubkarpers en een spiegelkarper), ca. 25 verschillende 15kg+ karpers en het gemiddeld gewicht van de karpers bedraagt zo’n 12-13kg. Naast schub- en spiegelkarpers zwemmen er een drietal koi en enkele graskarpers (tot 15kg+) op het water, wat zeelt en enkele brasems. Het water ook prima geschikt is voor de iets minder ervaren visser.

zelden
blanks

Het visbestand is zeer gevariëerd en wordt door de eigenaar Jos geschat op circa 150 karpers in de gewichtsklasse 10 to 24kg.

De meeste vissers gaan met een mooie vangst naar huis.

groeiratio
uitstekend

Het natuurlijk voedsel van de vis op Old Pollard Lake bestaat voornamelijk uit kreeftjes, slakjes, mossels en op de ondiepere zones wat bloedworm.

Hierdoor groeien ze heel goed.

harde
bodem

De bodem is over het algemeen hard, met zand als ondergrond en daarboven een sliblaag van zo’n 5-15cm. De oevers zijn ruim begroeid met wilgen, zodat u kunt genieten van de natuur.

copyright by: Old Pollard Lake  | bookings: The Carp Specialist  |  website: Kumari-Creates
  • Black Facebook Icon